Interview in NRC met Gianpiero Petriglieri over het verschil tussen digitaal contact en echt contact

In NRC Handelsblad van 13 juni 2020 stond dit interview met Gianpiero Petriglieri, universitair docent aan Insead en opgeleid als psychiater/psychotherapeut. Hij schrijft over het verschil tussen digitale gesprekken en echt contact. Extra actueel in deze tijd. Maar ook los van deze tijd goed om ons bewust te zijn van de essentiële functie van ‘live’ contact. Petriglieri heeft het over de dissonantie tussen elkaar zien, maar niet bij elkaar zijn; “We leven in een wereld waarin zaken vaak heel intellectueel worden benaderd. Rationeel. We zijn grotendeels blind voor de enorme rol die emoties spelen in onze beleving. Laat staan fysieke sensaties. Nu we op afstand van elkaar leven, merken we hoe belangrijk dit ongemerkt is geweest”.

Aan het einde geeft Petriglieri aan wat leiders kunnen doen. In de kern ‘zorg voor mensen’, vraag mensen gewoon hoe het met ze gaat; “Een leider hoort daar het initiatief in te nemen. Zodat mensen voelen dat het veilig is om hun ervaringen en emoties te delen. Vaak zie je dat alleen al het kunnen uiten veel stress en spanning wegneemt.”

Het hele artikel is te lezen op nrc.nl: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/12/een-leider-hoort-te-vragen-hoe-het-met-je-gaat-a4002686